Når man som studerende skal finde et sted at bo, kan et kollegieværelse være et rigtig attraktivt valg. Huslejen er som oftest ganske rimelig, du kommer som regel til at bo tæt på dit studie, og du kommer til at få en masse nye venner, hvilket kan være vigtigt hvis du lige er flyttet til byen. Vi har derfor her lavet en liste over de bedste kollegier i Aarhus (du kan finde listen over de bedste kollegiet i København her):

5. Grundtvigs Hus Kollegiet, Aarhus N

Grundtvigs Hus Kollegiets historie går tilbage til 1969, og kollegiet rummer i dag 198 studerende. Kollegiet har en række faciliteter, heriblandt vaskeri, frysere, fredagsbarer, grill, have, volleyballbane, musikrum, filmrum, poolbord og bordtennis. Dette er altså et super fedt sted, for dig som der gerne vil være en del af et stort fællesskab. Kollegiet er nemlig blevet kåret til det mest sociale i Aarhus.

4. Otto Mønsteds Kollegium, Aarhus C

Otto Mønsteds Kollegium ligger i hjertet af Aarhus, og har plads til 95 studerende. Kollegiets historie går tilbage til 1961, hvorfor kollegiet har en lang række traditioner, heriblandt en masse super fede fester. Kollegiet har en masse lækre faciliteter, heriblandt fælleskøkkener, vaskerum og en fredagsbar. Dette kollegie er super fedt, hvis du er typen der godt kan lide at have et nært forhold til dem du bor sammen med, og som samtidig godt kan lide at holde en masse fester.

3. Kollegierne i Universitetsparken, Aarhus C

Kollegierne i Universitetsparken, også kendt som Parkkollegierne, ligger centralt i Aarhus, og har plads til hele 496 beboere. Kollegiet er kun for studerende ved Aarhus Universitet, som til gengæld kommer til at bo lige ved siden af deres studie. Kollegiet har en rig historie, der går helt tilbage til 1935, hvor det var kendt som Studenterkollegierne i Universitetsparken i Aarhus. Disse kollegier er ideelle for dig som der lægger vægt på at bo lige ved siden af dit studie, og som samtidig godt kan lide at være omkring mange mennesker.

2. Åpark Kollegiet, Aarhus C

Åpark Kollegiet har en fed beliggenhed Handelhøjskolen i midten af Aarhus. Kollegiet har i alt plads til 251 beboere. Kollegiet har en masse lækre faciliteter, heriblandt en fællesterrasse på hver etage, gratis motionsrum, vaskeri, fællesrum og aktivitetsrum. Dette kollegie er super godt for dig, som der gerne vil at bo på mellemstort kollegie, og som der gerne vil bo tæt på blandt andet Handelsskolen. Kollegiet ligger super centralt i midten af Aarhus, tæt på både Aros og Den Gamle By, så du kommer til at bo midt i byen.

1. Vilhelm Kiers Kollegium, Aarhus V

Med en beliggenhed lige ved siden af Universitetet og Handelshøjskolen, er dette helt klart det bedste kollegie i Aarhus. Det er med 630 beboere derudover også det suverænt største i byen. Kollegiet har en lang række faciliteter, heriblandt et fællesområde med fællesrum, bar, musikforening, vaskerum og motionsrum. Dette kollegie er altså perfekt, hvis du er den sociale type der godt kan lide at bo sammen med en masse andre mennesker. Kollegiet har desuden en super god placering, uanset om du læser på den ene eller anden uddannelse.