Chia frøChiafrø har været brugt som et superfood og kosttilskud i det øvrige udland i mange år, og det er først indenfor de seneste 5 år kommet til Danmark. I flere år blev det faktisk ulovligt solgt som fødevarer i flere internet butikker på internettet. Alle forhandlere blev politianmeldt af sundhedsstyrelsen, da chiafrø ikke på daværende tidspunkt var en godkendt fødevarer.

Nu kan chiafrø købes helt lovligt

Chiafrø er heldigvis blev en novelfood, som betyder at det er blevet godkendt af EU til en prøveperiode. Du kan finde dette såkaldte “superfood” i de fleste supermarkeder, i alle helsekost butikker og på alle helsekost webshops.

Stadig ingen der kender konsekvenserne af chiafrø

Da chiafrø ikke har været på markedet i særlig mange år, så er der ikke nok viden, til at bedømme produktets potentielt positive eller negative konsekvenser. Derfor anbefales det, at du følger fødevarestyrelsens anbefalinger om dagligt indtag på maksimalt 15 gram.

Selvom det både kan være positivt eller negativt at indtage chiafrø, så er der ingen undersøgelser der giver et konkret svar. Der er ingen tvivl om at chiafrø indeholder en masse næring, men alle fødevarer skal indtages i moderate mængder.

Chiafrø er blevet mere populært end gojibær

I starten af år 2007 var chiafrø mere populært end gojibær. Gojibær var dengang også et kosttilskud, som blev lovprist af diverse helsemedier, sundhedsguruer og bloggere. Chiafrø har i modsætning til gojibær fået et ordenligt tag i danskerne, og jeg tror de fleste kender én som benytter chiafrø i deres kost. Gojibær er også et novelfood, og godkendt af EU, som en nyere fødevare.

Interessen for chiafrø har været eksplosiv

Interessen for chiafrø har været eksplosiv. Ifølge en statistik fra Google Trend stiger benyttelsen af produktet år til år. Særligt januar måned er populær, hvilket skyldes at det bliver anbefalet som et redskab til at slanke sig. Dette skyldes hovedsageligt det store næringsindhold kontra det meget lavt kalorie indhold.

Screen Shot 2016-07-09 at 8.02.12 PM