Hvilket gymnasium dit barn kommer ind på, kan være afgørende for barnets fremtid, da det er karaktergennemsnittet fra gymnasiet, der afgør hvilke videregående uddannelser man kan komme ind på. Og da der er en stor forskel på hvordan elever fra forskellige gymnasier klarer sig, er det vigtigt at man som forælder gør alt hvad man kan, for at ens barn kommer ind på det bedste gymnasium.

1. Rysensteen Gymnasium, København V

Med et karaktergennemsnit på 8,63 er Rysensteen Gymnasium landets bedste gymnasium. Skolens historie strækker sig helt tilbage til 1881, omend den først fik sit nuværende navn i 1919. Skolen har lokaler på Tietgensgade og i Kødbyen. Du kan læse mere livet og undervisningen på skolen på dens hjemmeside.

2. Sankt Annæ Gymnasium, Valby

Sankt Annæ har et snit på 8,41. Derudover har skolen et særligt fokus på musik. Så hvis du leder et gymnasium der kombinerer kreativitet med høj faglighed, så er Sankt Annæ et rigtig godt valg. Skolen blev grundlagt i 1919, og ligger i Valby. En lang række kendte sangere har gået på skolen, som f.eks. Joey Moe og Lukas Graham. Du kan læse mere om skolen på dens hjemmeside.

3. Aurehøj Gymnasium, Gentofte

Aurehøj er med et snit på 8,32 landets tredjebedste gymnasium. Skolen er ligesom Sankt Annæ kendt for sit fokus på rytmisk musik. Skolen kan i år fejre sit 100 års jubilæum, da den er grundlagt helt tilbage i 1906. Du kan læse mere om skolens faglige profil og om hvordan man bliver optaget, på skolens hjemmeside.

ingrid_jespersens_gymnasieskole_2

4. Ingrid Jespersens Gymnasieskole, København Ø

Elever på Ingrid Jespersens Gymnasieskole fik i 2015 et karaktergennemsnit på 8,05, som gør skolen til landets fjerdebedste. Skolen har adresse på Nordre Frihavnsgade i hjertet af Østerbro. Skolen blev grundlagt i 1894 af Ingrid Jespersen. Fremtrædende kulturpersoner som Tøger Seidenfaden, Lone Scherfig og Mads Brügger har alle gået på Ingrid Jespersen. Da Ingrid Jespersen er et privatgymnasium, skal man som forælder betale skolepenge, som der pt. udgør et beløb på 1.485 for elever på en ikke-rytmisk linje. Du kan læse mere om skolen på Ingrid Jespersens hjemmeside.

5. Herlufsholm Skole og Gods

Herlufsholm er med et snit på 7,75 den femtebedste skole i landet. Skolen er desuden kendt for sin rige historie, der går helt tilbage til 1565. Skolen minder på mange måder mere om en britiske end en dansk skole. F.eks. skal alle elever gå med skoleuniform, og skolen lægger desuden vægt på disciplin. I og med at Herlufsholm er en kostskole, bor en stor del af eleverne på skolen. Derfor har man på Herlufsholm et koncept med mellem- og rejseweekender. Det vil sige at man nogle weekender kun har fri om søndagen (mellemweekender) og andre weekender har fri i tre dage (rejseweekender.) På den måde kan elever nå at se deres forældre i weekenden. Herlufsholm er ligesom Ingrid Jespersen et privat gymnasium, og man skal derfor betale skolepenge. Man skal ligeledes også betale for en uniform. Du kan læse mere herom på Herlufsholms officielle hjemmeside.

Disse fem gymnasier er altså alle gode valg, når man skal finde det bedste gymnasium til ens barn. Selv om at det kan være svært at blive optaget der, er det værd at stræbe efter, da ens karaktergennemsnit i gymnasiet kan være afgørende for ens fremtidsmuligheder.