Næstved Gymnasium og HF er med ca. 1400 elever Danmarks suverænt største. Skolen blev oprettet i 1943, og fik i 1953 sine nuværende rammer. Skolen tilbyder både STX og HF, og har derudover særlige tilbud til elever der er tilknyttet Team Danmark, Talentskolen eller Næstved Sportscollege.

Skolens kerneprincipper er, at eleverne skal være ambitiøse og bidrage til et højt fagligt niveau, vise engagement og samarbejdsvilje, bidrage til fællesskabet i klassen, bidrage til et miljø hvor der er plads til at begå fejl, er initiativrige og selvstændigt tænkende og deltager aktivt i tænkerne.

Skolen tilbyder en lang række forskellige programmet til talentfulde og særlige unge, heriblandt:

• Master Class-programmet, som der tilbyder undervisning på høj plan i engelsk, spansk, drama, biologi, naturgeografi, fysik/kemi og historie. Dette program er for de mest ambitiøse studenter indenfor de respektive fag, og giver eleverne mulighed for at fordybe sig i deres yndlingsfag sammen med studerende fra andre klassetrin og gymnasier.

• Akademiet for Talentfulde Unge er et program for talentfulde unge. Programmet starter i 1.g eller 1.HF, og giver over fire semestre de studerende mulighed for at stifte bekendtskab med den akademiske proces, herunder akademisk metode, formidling og arbejde. Programmet foregår uden for skoletiden, og inkluderer fire obligatoriske seminarer hvert semester, samt en række valgfrie virksomhedsbesøg, workshops og foredrag, samt en årlig sommercamp.

• Projekt Forskerspirer er for dem som der gerne vil fordybe sig i et selvvalgt emne. Dette program er for dem med et højt niveau af fagligt overskud, og som der er gode til at arbejde selvstændigt. Det er muligt at forske indenfor både humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab.

• Samfundscup er for dem med samfundsfag på A- og B-niveau. Her debatter man med det formål at komme med innovative løsninger på problemer i samfundet. Man dyster imod 2500 andre danske elever, og de bedste kommer til en finale på Christiansborg.

• European Business Games er for elever fra erhvervsøkonomi-holdene. Her får man mulighed for at prøve sit talent som iværksætter af. Udover at finde på nye ideer til produkter, så lærer man også hvordan man udarbejder en forretningsplan, finansierer sin ide, laver en markedsanalyse og en markedsføringsplan og vurderer ideens bæredygtighed. Spillene giver også eleverne mulighed for at komme i kontakt med bankerne, erhvervslivet og myndighederne.

• Forfatterhulen er for dig som elsker at skrive. Her kan du udfolde din kreative side, og du vil igennem skriveøvelser og sparring blive bedre til at skrive alt fra digte til manuskripter.

• Georg Mohr er for de matematisk begavede studerende. Her får de mulighed for at kvalificere sig til den internationale matematikolympiade.

• Biologi-, Fysik- og Kemiolympiadeerne er konkurrencer for de mest talentfulde naturvidenskabelige studenter. Vinderne kvalificerer sig til de internationale olympiader.

• Autismespor for elever med autisme. eller Aspergerdiagnose.

Næstved Gymnasium og HF kan altså på grund af dets størrelse tilbyde en lang række spændende programmer, som gør det muligt for de studerende at udnytte deres talent, uanset om det er inden for iværksætteri eller digtskrivning. NGH er altså derfor et oplagt valg, for de mest ambitiøse elever, som der gerne vil realisere deres fulde potentiale. Du kan læse mere om de forskellige programmer på skolens hjemmeside.