Et år som udvekslingsstudent er den perfekte mulighed for dig som der gerne vil fordybe dig i en anden kultur. Som udvekslingsstudent kommer du til at bo hos en lokal familie, og du kommer til at gå på en lokal skole. Et udlandsophold er også en sjov og effektiv måde at forbedre dine sprogkundskaber på.

Som udvekslingsstudent kan du komme til at studere i en lang række forskellige destinationer. Du kan f.eks. komme til England, Irland, USA, Malta, Canada, Sydafrika, Australien, New Zealand, Singapore, Italien, Frankrig, Tyskland, Spanien, Costa Rica, Japan eller Kina. Så uanset hvilket land eller kultur der interesserer dig, kan du være sikker på at finde en relevant destination. Du kan læse mere om de forskellige destinationer her.

Udvekslingsstudenter bor typisk hos en lokal værtsfamilie. Dette er en fantastisk måde at lære lokale mennesker at kende på nærmeste hånd. Værtsfamilierne har typisk valgt jobbet netop fordi at de er interesserede i at indgå i et kulturmøde. Omvendt er det dog også vigtigt at du selv er både fordomsfri og imødekommende overfor dem. Udover at møde lokale mennesker, så kommer du også til at opleve hvordan de lokale bor, spise hvad de spiser og hvad de laver i deres fritid. At bo hos en værtsfamilie er altså ideelt hvis du gerne vil have en dyb indsigt i hvordan det er at leve i et givent land, og hvordan folk i landet virkelig er.

Som udvekslingsstudent kommer du også til at gå på en lokale skole. Dette er en super god mulighed for at få en masse lokale venner. Som elev på en lokal skole får du desuden også en mulighed for at være en del af den lokale ungdomskultur, og du kan igennem den lokale undervisning få et unikt indblik i hvordan det givne land anskuer sig selv og sin egen kultur. Derudover kan du ved at gå på en lokal skole også accelerere dine sprogkundskaber, da undervisningen i sproget selvsagt er på et højere niveau end det er i Danmark.

Som udvekslingsstudent har du også mulighed for at tage del i en masse fritidsaktiviteter i værtslandet. I USA tilbyder skolerne f.eks. en lang række aktiviteter så som football, basketball, svømning, debatklubber, skakklubber, osv. Dette giver en mulighed for at tage del i lokalbefolkningens yndlingsaktiviteter. F.eks. er sport en integral del af amerikansk kultur, og man kan lære en masse om amerikansk kultur ved blot at tage en og se en footballkamp på et af deres gigantiske stadier. Sådan forholder det sig ligeledes med f.eks. Canada og hockey, Japan og haiku, osv.

Ved at tage et år som udvekslingsstudent kan du altså forbedre dine sprogkundskaber markant, få en masse nye venner fra hele verden, og få en dyb indsigt i den lokale kultur. Det er altså en rigtig god ide, hvis du gerne vil blive klogere på hvordan folk i resten af verden lever og hvad deres synspunkter er. Som udvekslingsstudent kan du altså blive meget klogere på omverdenen, og samtidig udvikle dig som menneske ved at blive mere selvstændig.