Hvis du er studerende, især hvis du læser i København eller Aarhus, kan det være rigtig svært at finde en bolig, især hvis situationen er akut, og lige nu kan man i medierne læse om studerende det ikke kan finde et sted at bo. Når man skal finde studiebolig er det altid optimalt at skrive sig på en venteliste, da man på den måde kan finde nogle attraktive boliger til en fair pris. Men hvis du ikke er skrevet på en venteliste, og skal bruge noget akut, kan man finde en studiebolig på en af de følgende sider:

Findroommate

Findroommate er en side, hvor man kan finde andre studerende, som lejer værelser ud. Dette kan være en rigtig god ide, da det kan være billigere og lettere at finde en bolig, hvis man er parat til at bo sammen med en roommate. Ved at bo sammen med en roommate kan man få mere plads, end hvis man skulle have sit eget sted.

Ungdomsboliger.dk

ungdomsboliger.dk kan du finde kollegie- og ungdomsboliger i hele Danmark. Siden drives af UBSBOLIG, som der selv driver en række kollegier. Kollegier- og ungdomsboliger er et rigtig godt valg for studerende, som der gerne vil bo billigt og tæt på deres studie.

Boligdeal.dk

Boligdeal.dk er sammen med søsterportalen boligønsker.dk Danmarks største boligside. På boligdeal.dk kan man finde næsten 75.000 boliger. Siden har både boliger fra sidens egne brugere, såvel som boliger som sidens søgemaskine har fundet på nettet. Denne side er altså et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil have adgang til et stort udvalg af boliger.

Bolig.dk

Bolig.dk er en gratis boligportal på nettet. Her kan brugere gratis oprette boligannoncer, da siden er finansieret af reklamer. I og med at siden er gratis at bruge, bør alle boligsøgende studenter tjekke den inden de betaler for adgang til andre portaler.

Boligsurf

Boligsurf er en side der samler alle boligannoncerne på en side. Siden har NemID-validering, så du kan være sikker på at udlejerne er troværdige. Siden tjekker hver dag 300 forskellige sider, og samler alle annoncerne. Siden tjekker også Facebook annoncer, så du kan være sikker på at finde alle ledige boliger på Boligsurf.

DBA

DBA er en side hvor brugere let kan oprette annoncer. Du har sikkert prøvet at købe f.eks. en brugt telefon på DBA, men man kan også let finde en bolig der. Der er tonsvis af boligannoncer på siden, og det er som køber gratis at bruge funktionen.

Lejebolig.dk

Lejebolig.dk er en side med over 5000 ledige lejligheder i hele Danmark. Siden har medarbejdere der fjerner utroværdige annoncer, så du kan være sikker på at annoncørerne på siden er seriøse.

Der er altså masser af steder at lede, hvis man skal bruge en bolig her og nu. Hvis man som studerende skal have en bolig, så er det vigtigt at man kigger en masse boliger igennem, og at man er villig til at bo udenfor København. Man kan nemlig blive nød til at gå på kompromis, hvis man gerne vil finde en bolig med det samme.