I denne artikel kommer vi nærmere ind på det, at studerer i USA. Vi kommer blandt andet ind på det at være på et udvekslingsophold i USA, at læse et semester i USA og hvad du får ud af sommerskole i USA.

I hvert afsnit er der links til hjemmesider, som kan hjælpe dig i din søgen efter mere viden. Jeg kan personligt selv anbefale at tage på både udvekslingsophold, sommerskole og at tage et semester i udlandet. Oplevelserne du får er uvurderlige, og dine kompetencer vil blive forbedret kolossalt.

Hvis du har bestemte spørgsmål til artiklen kan du stille dem nederst i kommentarfeltet.

vw-camper-336606_1920

Det skal du vide før du tager på udvekslingsophold i USA

Et udvekslingsophold giver dig et større socialt netværk, og giver dig kompetencer, dit eget gymnasie ikke kan give dig. Ved at tage en del af din gymnasietid i USA bliver du naturligt langt bedre til engelsk, og derudover får du også en masse nye venner.

Det største selskab i Danmark som tilbyder udvekslingsophold i USA er Education First.

De beskriver et udvekslingsophold som en givende oplevelse du vil huske i resten af dit liv. Hvis du ønsker at klæde dit barn på til livet, så er et udvekslingsophold i USA en fremragende idé, at gøre efter 9. klasse.

Med et udvekslingsophold behøver man ikke nødvendigvis at komme bagud i forhold til sin omgangskreds, da man med et udvekslingsophold i bagagen kan tage en HF. En HF er en gymnasiel uddannelse som tager 2 år.

Et udvekslingsophold giver kompetencer, som man ikke ville få ved at bo hjemme og gå på et dansk gymnasium. Man bliver langt mere selvstændig, og man fylder sin livs rygsæk med oplevelser.

Du bor ikke alene, men hos en familie, som vil tage imod dig med åbne arme, og vise dig det Amerika de elsker.

Det er næsten som i filmene. Om morgenen vil du med stor sandsynlighed bliver hentet af en gul skolebus, medmindre din værtsfamilie bor meget tæt på din kommende “high-school”.

Udveksling i USA giver dig altså kompetencer du ikke kan få på andre måder.

Tag et semester i USA og udvid dit netværk

Det er blevet mere og mere normalt at tage et semester i udlandet. Flere og flere universiteter og uddannelser tilbyder dette, og det er blevet særdeles populært. Det er blevet så populært, at der nogle steder desværre ikke er nok pladser til dem der gerne vil afsted, og opleve en anderledes kultur.

Hvis du er meget ivrig efter at tage et semester i USA, så kan du før din færdiggørende gymnasielle eksamen påbegynde din ansøgningsproces. Du kan læse om universitter i udlandet på Kilroys hjemmeside.

Jeg kan anbefale at tjekke EDU Danmark ud, som har specialiseret sig i at hjælpe danske studerende til udlandet. Her kan du læse mere om de forskellige universiteter og hvordan du får hjælp til legatter og finansiering.

For at tage et semester i udlandet skal du opfylde en af følgende:

  • Du har færdiggjort gymnasiet, og du ønsker at studerer ét eller to semestre i udlandet for at komme i dybden med nogle af de fag der interesserer dig
  • Du har startet din bachelor- eller masteruddannelse på et universitet i Danmark, og du ønsker at tage et semester i udlandet

Nogle universiteter kræver du at du allerede har studeret et eller to år inden du kommer på de såkaldte “study abroad” programmer.

statue-of-liberty-267948_1920

Opgrader dit engelsk med et sommerskoleophold

 

Sommerskole er en fantastisk mulighed for dem som der gerne vil gerne vil løfte deres engelsk til det næste niveau. Ved at tage på et sommerskoleophold kommer du til at få mulighed for at fordybe dig i et nyt sprog og en ny kultur. Du kommer til at få venner fra hele verden, og du vil med garanti få meget bedre sprogkundskaber. Når du tager på et sommerskoleophold er engelsk nemlig ikke længere begrænset et fremmedsprog der er begrænset til klasselokalet, men derimod noget man bruger når man snakker med sine nye venner, oplever lokalområdet og udforsker den lokale kultur. Hvis du er typen der foretrække ‘learn by doing’-tilgangen, så er et sommerskoleophold den bedste måde at lære et nyt sprog på.

Udover sprogkundskaber får du også muligheder for at fokusere på en af dine hobbyer, som f.eks. dans, kunst, fodbold eller drama. Du kommer desuden til at få en masse ligesindede venner fra hele verden. Du kommer altså til at udvikle dig både fagligt og socialt, og du kommer med sikkerhed til at få minder for livet. Et sommerskoleophold i USA kan altså blive en helt uforglemmelig sommer, der samtidig giver dig en masse faglig fordele.

 

Studiemiljøet i USA

 

Studiemiljøet i USA er markant anderledes end i Danmark. I USA er det nemlig normen, at man bor  på det college hvor man studerer. College er derfor en meget mere social oplevelse end det danske studieliv. Det amerikanske studiemiljø kan altså være en fantastisk oplevelse hvis du er den sociale type, og en god måde at få en masse nye venner. I og med at man typisk bor sammen med flere bofæller er det super let at få nye venner og blive en del af fælllesskabet. En anden vigtig del af studiemiljøet er sportsbegivenheder. USA er kendt for sin studiesport, og mange colleges har stadions der er større end f.eks. Parken. Så hvis du er sportsfanatiker kommer du med garanti til at nyde et udvekslingsophold i USA. Et udvekslingsophold bliver altså med garanti en minderig oplevelse, uanset om du er mest til vilde fester eller football. Der sker kort sagt bare mere på de amerikanske colleges, så hvis du gerne vil lære en masse nye mennesker fra hele verden at kende og fordybe dig i en helt unik kultur, så er USA et fantastisk land at tage et semester i,

 

Derfor kal du bruge et visum og ikke et ESTA

 

Hvis du har rejst i USA før, så er du sikkert vant til bare at lave en ESTA ansøgning. Men et ESTA gælder kun til rejser på indtil 90 dage. Så hvis dit studieophold kommer til at vare længere end det, så skal du ansøge om et egentligt visum. Dette er vigtigt at huske på, da det kan være sværere at få et visum end et ESTA. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kan klare dig med et ESTA. Hvis du f.eks. skal på et sommerskoleophold vil et ESTA typisk dække dit besøg. Men hvis du derimod tager et helt semester i USA, så får du derimod brug for et visum. Du kan kun få et studentvisum efter at du er blevet optaget på dit uddannelsesforløb i USA. Det er derfor vigtigt at du først bestiller din rejse når du er blevet optaget, da du ellers ikke er garanteret et visum. Når du planlægger din rejse skal du også tage højde for at man typisk kun må blive i USA i et begrænset tidsrum før og efter dit uddannelsesforløb.

Alle former for ophold i udlandet giver dig en række kompetencer du ikke får på andre måder, og det kan stærkt anbefales, at gøre brug af minimum en af overstående muligheder, hvis ikke alle.

square-academic-cap-999418_1920